Skip to main content

‘Bij Aafke’ is een begrip voor iedereen die van bloemen, planten, leuke workshops en bijzondere woondecoraties houdt. Het aan de Hoofdstraat 27 in Krimpen aan de Lek gevestigde bedrijf mag dan ook rekenen op een trouwe en enthousiaste klantenkring.

Aafke Ligthart begon haar eigen onderneming twee en een half jaar geleden. “Voordien werkte ik in loondienst, onder andere als bedrijfsleidster in een tuincentrum. Ik wilde altijd al iets voor mezelf gaan beginnen, maar het kwam er nooit van. Tot een jaar of drie geleden. Ik werd er op attent gemaakt dat er aan de Hoofdstraat een winkelpand vrij kwam en voelde dat ik die kans moest grijpen. Zo is Bij Aafke ontstaan.”

Haar zaak biedt een rijk assortiment aan bloemen, planten en woondecoraties in de categorieën ‘landelijk’ en ‘stoer’. “We verkopen veel unieke items: producten met een verhaal, vaak afkomstig uit verre landen zoals India en Indonesië”,aldus Aafke Ligthart. “Daardoor kom je als klant altijd met iets origineels thuis.” Bijzonder aan Bij Aafke is óók dat het bedrijf dagbesteding verzorgt voor mensen met een beperking. Daarnaast kun je er terecht voor bloemenworkshops; in de zaak of op locatie. “Ik krijg steeds meer aanvragen van bedrijven die workshops bij me afnemen voor bijvoorbeeld hun medewerkers en/of relaties. De formule werkt uitstekend. Dat blijkt zeker ook uit het feit dat ik door een aantal bedrijven word gevraagd om terug te komen.”
Ook de bloemenworkhops voor particulieren zijn populair. “leuk om te doen met vrienden, vriendinnen, mensen van je club et cetera. Voor gemiddeld 35 euro per avond heb je een hoop plezier, wat te drinken én een prachtig bloemstuk dat je mee naar huis mag nemen! Leuk toch?!”

Niet alleen met har klanten heeft ze een goede band, ook met Bij Aafke’s relatie met Vermeulen Autoschade is niets mis. “Als ik een keer schade rijd, dan word ik perfect geholpen door Kees en zijn team”, weet Aafke Ligthart. “Pas nog had onze bus schade aan de achterzijde. Die is perfect verholpen. Mooi is ook dat wij ook op een andere manier zaken doen met Vermeulen. Als het bedrijf bloemen nodig heeft, dan komt men bij ons langs. Dat waarderen we zeer”

Leave a Reply