0180-662022

Bel

06-18415766

WhatsApp

info@vermeulen-autoschade.nl

Mail

‘Bij een volgende schade wéér naar Vermeulen’

Toen Ben Alderliesten uit het slaapkamerraam van zijn jaren-twintig woning naar beneden keek ontdekte hij een deukje en een kras op de achterklep van zijn Nissan Qashqai.

“En dan ga je terugrekenen, hè”, zegt de onlangs gepensioneerde politiemedewerker uit Nieuw-Lekkerland. “Ik kwam tot de conclusie dat de schade moet zijn ontstaan tijdens een bezoekje aan het winkelcentrum hier in het dorp. Een winkelwagentje kan het niet geweest zijn, daarvoor zat de deuk net wast te hoog. Ik vermoed dat het een fietsstuur geweest is dat in onzachte aanraking met mijn auto is geweest.”

Na het vaststellen van de schade nam Ben Alderliesten contact op met zijn verzekeringsmaatschappij. “Men gaf mij twee adressen waar ik de deuk kon laten repareren. Het ene bedrijf was gevestigd in Capelle aan den IJssel, het andere in Krimpen aan de Lek. Ik koos voor de tweede optie, nam de pont over de Lek en parkeerde mijn auto bij Vermeulen Autoschade, een voor mij onbekend bedrijf.”

“Ik werd er op keurige manier te woord gestaan. Het zelfde gold voor het herstel van de schade aan mijn Nissan. Na drie dagen had ik mijn auto weer terug, precies volgens afspraak en in perfecte staat. Uiteraard hoop ik in het vervolg gevrijwaard te blijven van schade, maar áls het nog een keer gebeurt dan ga ik wéér naar Vermeulen!”

Leuk om te vermelden is zeker ook dat Ben Alderliesten een buitengewoon trouwe Nissan-fan is. “In 1976 kocht ik mijn eerste,” vertelt hij. “Toen heette het merk overigens nog Datsun. Ik schafte hem aan bij autobedrijf Hofman Aantjes hier in Nieuw-Lekkerland. En dat doe ik nog steeds. Daar ben ik overigens niet de enige in het dorp. In Nieuw-Lekkerland rijden al tientallen jaren bovengemiddeld veel Nissans rond. Logisch, want het zijn uitstekende auto’s en de dealer zit om de hoek, ha ha!”

Lees verder

Lijmtechniek: mooie variant op uitdeuken zonder spuiten

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: uitdeuken zonder spuiten. Bij Vermeulen Autoschade passen we deze methode, wanneer de schadesituatie van uw auto het toelaat, regelmatig toe. Ook is uitdeuken met lijmtechniek mogelijk. Is er sprake van een deuk waar we niet ‘achter’ kunnen komen, dan bestaat via lijmtechniek ook de mogelijkheid tot van buitenaf uitdeuken. Onze plaatwerker Pali past deze lijmtechniek regelmatig toe. “Met succes,” glimlacht de vakman. “Je brengt lijm aan de buitenzijde aan en trekt de deuk als het ware uit. Er zitten verschillende voordelen aan deze techniek. Zo hoef je het schadedeel niet te demonteren en dat brengt tijdwinst en minder kosten voor de klant met zich mee. Bij hybrid en volledig elektrisch aangedreven auto’s hoef je, wanneer je gebruikt maakt van lijmtechniek, de elektrische systemen van deze auto’s niet uit te schakelen. Ook dat scheelt tijd en geld. En tot slot haal je met lijmtechniek echt mooie resultaten.”

Er zijn ook een paar ‘mitsen en maren’ aan het inzetten van lijmtechniek. “Scherpe deuken of deuken op een rand van de plaat kunnen slechter hersteld worden met lijmtechniek. In dit geval zullen we toch moeten demonteren om er met hefboomtechniek te kunnen werken”, weet Pali. “Ook in geval van lakschade op de plek die behandeld moet worden, is lijmtechniek geen goede oplossing. Hetzelfde geld voor schade aan auto’s met niet-originele lak. De lijm kan dan gedeelten van de lak los trekken.”

Omdat Vermeulen Autoschade bij een behoorlijk aantal schades lijmtechniek wel degelijk prima kan toepassen, hebben we besloten te investeren in nieuwe lijmtechniek-sets waarmee ook grotere deuken met succes kunnen worden verholpen. Pali werkt er inmiddels al mee. “Het is een mooie techniek,” stelt hij vast. “En wéér een goede extra service aan onze klanten.”

Lees verder

Klant aan het woord: Van Buuren Glas

Vijf jaar geleden begon Marco van Buuren met zijn bedrijf Van Buuren Glas. Dat bleek een uitstekende keuze want de Krimpenaar zag zijn onderneming zich in relatief korte tijd tot een gewaardeerde partner voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

“We hebben het lekker druk”, glimlacht Marco van Buuren veelbetekenend. “En elk jaar mogen we weer constateren dat we verder gegroeid zijn qua opdrachtgevers én personeel.” De goede naam van Van Buuren Glas heeft alles te maken met pijlers als vakmanschap, afspraken nakomen en Marco’s grote kennis van de markt. “Ik werk inmiddels 28 jaar in dit beroep en heb een flink netwerk opgebouwd”, vertelt de 45-jarige Krimpenaar. “Voor de zakelijke markt zijn we vooral actief voor de wat kleinere MKB-bedrijven in de regio – met name aannemers en schilderbedrijven – en werken we voor Verenigingen Van Eigenaren en verzekeraars. Ook worden we regelmatig ingeschakeld voor projecten. Voor wat betreft de particuliere markt valt op dat veel van onze klanten bij van Buuren Glas zijn terechtgekomen via mond-tot-mondreclame. Mensen hebben een goede ervaring met ons en vertellen dat door; mooier kán niet! Daarnaast staan we met onze website en socials hoog op Google. Ook dat trekt klanten aan. Met andere woorden: het gaat prima zo.”

Het vakmanschap waar Marco van Buuren zo sterk aan hecht treft hij ook aan bij Vermeulen Autoschade, zegt hij. “Een mooi bedrijf waar we in geval van schadeherstel aan ons wagenpark graag zaken mee doen. Kees ken ik al heel lang. Een fijne vent! En hij heeft een pracht van een bedrijf met uitstekende medewerkers! Die moeten het wel naar hun zin hebben bij hem, want de meesten van hen werken er al jaren. Dat zegt me dunkt ook heel wat over de sfeer in het bedrijf. Hoewel schade niet de leukste aanleiding is om langs te komen, vind ik het altijd plezierig om Kees en zijn mensen te ontmoeten. Het voelt vertrouwd. En ook belangrijk: ze leveren goed werk!”

Meer weten over Van Buuren Glas? Kijk op www.vanbuurenglas.nl

Lees verder

Remco en Bob: dubbele diplomering

Remco de Mooij en Bob Vermeulen kregen onlangs het verlossende telefoontje na hun anderhalf jaar durende opleiding tot 1e Autoschadetechnicus. Beide medewerkers van Vermeulen Autoschade waren geslaagd voor hun opleiding.

“Daar zijn we allebei enorm blij mee!”, stelt Remco de Mooij (35) vast. “Het was een even interessante als pittige opleiding. Voor mij was het een jaar of twintig geleden dat ik *diep in de boeken* moest. Was in het begin wel even wennen, zeker ook omdat je overdag al fulltime aan de bak moet voor je werk. Maar goed, het geeft nu extra voldoening dat ik het diploma nu binnen heb.” Voor Bob Vermeulen gold exact hetzelfde. “Man man, ik was echt super gespannen toen ik examen moest doen”, zegt de 26-jarige autotechnicus. “De rook kwam uit mijn hersenpan. Toen ik hoorde dat ik geslaagd was, gleed er bij wijze van spreken twintig kilo van mijn rug af, ha ha!”

Tijdens de opleiding tot 1e Autoschadetechnicus kregen Remco en Bob een flinke bulk aan informatie te verwerken op de hoofditems Autotechniek, Auto-elektronica, Veiligheidssystemen en Wielgeometrie en kregen ze vakken als Nederlands en Rekenen voor de kiezen. Verder maakten verschillende sub-onderwerpen deel uit van het theorie- en praktijkpakket en dienden de heren allerlei vakspecifieke opdrachten te volbrengen. Met succes, want Remco en Bob mogen zich nu 1e Autoschadetechnicus noemen. Uiteraard zijn we bij Vermeulen Autoschade trots op hun prestatie. Eind maart reizen de mannen voor de laatste keer af naar cursusplaats Nieuwegein om daar in een feestelijke setting hun diploma in ontvangst te nemen. Remco en Bob: gefeliciteerd!

Lees verder

De Vries Schoenen en Vermeulen Autoschade

Als er een prijs zou worden uitgedeeld voor de ‘Meest Curieuze Autoschade van 2022’ dan zou Lekkerkerker Cees de Vries hoge ogen gooien! Zijn op de dijk bij zijn woning geparkeerde BMW werd zonder dat de eigenaar in de buurt was, geraakt door een auto die daar achter stond geparkeerd en in beweging kwam nadat deze door een welwillende buurtgenoot was voorzien van stroom voor de leeggeraakte accu. Het resultaat van de botsing: schade aan de motorkap, een spatscherm, een koplamp en de bumper. “Optisch gezien leek het mee te vallen, maar ik ben er toch maar even mee langs Vermeulen Autoschade gereden,”, vertelt Cees de Vries. “Dat bleek een verstandige ingeving, want er moest flink wat gerepareerd worden. En dat bij een botsing die plaatsvond met een snelheid van drie kilometer per uur.”
Veel Krimpenerwaarders kennen Cees de Vries van zijn in Lekkerkerk gevestigde bedrijf De Vries Schoenen. Op de hoek van winkelcentrum Raadhuisplein tref je er in een aantrekkelijke ambiance een keur aan mooie collecties dames-, heren- en kinderschoenen en een haast onovertroffen expertise. De Vries en zijn team zetten die kennis in om elk type klant perfect te bedienen met persoonlijk maatwerk. “Wij zorgen er letterlijk en figuurlijk voor dat een schoen past en optimaal draagcomfort oplevert”, zegt Cees de Vries. “Mede door dat vakmanschap dóen we er echt toe in de streek en hebben we uit de hele regio klanten. Doordat we relatief kleinschalig zijn kunnen we elke klant de persoonlijke aandacht bieden die hij of zij verdient. Ook dat wordt gewaardeerd en is voor veel mensen een extra reden om graag naar onze winkel te komen. Voeg daarbij onze mooie en eigentijdse collecties en de vriendelijke service en het plaatje is compleet.”
Cees de Vries zit al sinds zijn 16e in het vak en nam in 1990 de zaak over van zijn vader. “Hoewel ik alweer 33 jaar onderneem gaat het me nog geen moment vervelen”, glimlacht hij. “Komt ook omdat deze branche voortdurend in beweging is. De laatste jaren zelfs versneld omdat schoenmodehypes elkaar in soms hoog tempo opvolgen. Het is scherp aan de wind zeilen in dat opzicht, op tijd schakelen wanneer je ziet dat een merk of type een kortstondige hit is. Bij een aantal labels zie je dat ze ook inzetten op modellen die altijd actueel blijven. Van Bommel is één van die merken. Ik zie het als een mooie uitdaging om de balans te vinden met mijn assortiment. Dat lukt goed.”

De relatie van Cees de Vries en Vermeulen Autoschade bestaat al flink wat jaren. “Hoewel schade rijden niet tot mijn meest favoriete bezigheden behoort, vind ik het prettig te weten dat er dicht in de buurt een bedrijf bestaat dat perfect werk levert op het gebied van autoschade,”, zegt Cees de Vries. “Want zo zie ik Vermeulen. Men weet kwaliteit, eerlijkheid en klantvriendelijkheid op een goede manier te combineren. Ik zag het onlangs weer toen ik met schade langskwam. Je kunt blind op het bedrijf vertrouwen.”

Voor wie belangstelling heeft voor al het moois wat de Vries Schoenen te bieden heeft, is de komende periode tot half februari een aanrader, want de winkel staat in het taken van de ‘wintersale’. En Cees de Vries kennende is dat een buitenkans om prettig geprijsd te slagen. Het is maar dat u het weet!

Lees verder

Max Vermeulen te zien in speelfilm Ome Cor!

Op 12 december gaat de komische speelfilm Ome Cor op feestelijke wijze in première. En …. onze medewerker Max Vermeulen is erbij!
Dat Max kop de invitatielijst staat heeft alles te maken met zijn rol in de film. In één van de scenes komt hij in actie met de oprijwagen van Vermeulen Autoschade. Het verhaal daarachter is dat Peter Verhage, wiens bedrijf Eyecatcher de speelfilm produceert, een zakelijke relatie is van Max’ vader Kees Vermeulen en laatstgenoemde benaderde om medewerking te verlenen bij één van de opnames.

Ome Cor – te zien vanaf 13 december via onder anderen Pathé Thuis en Amazon Prime Video – komt uit de pen van de bekende acteur Martin van Waardenberg. Ome Cor is een hondstrouwe Feyenoord-supporter, die als havenarbeider werkte. Hij is echter arbeidsongeschikt geraakt, en in deze speelfilm zien we hoe hij in de problemen komt als hij fraudeert met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Krijgt hij zijn leven weer op de rit, en kan zijn puberdochter Carola hem ooit weer in de armen sluiten? Dat zijn de vragen die centraal staan in Ome Cor.

‘Ome Cor’ Martin van Waardenberg is niet de enige bekende acteur die in deze film te zien is! Ook Huub Stapel, Loes Luca, Thomas Acda, Monic Hendrickx, Gijs Scholten van Aschat, Katja Schuurman en Richard Groenendijk doen mee. Verder zijn er rollen voor Guus Meeuwis, Humberto Tan en uiteraard het Rotterdamse icoon Lee Towers. Dat al deze namen zich hebben aangesloten bij het project, komt onder andere omdat een deel van de opbrengsten van de film naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gaan.

Lees verder

Ons team present op de Kleine-Deukjes-Dagen

Ons team nam met veel plezier deel aan de Kleine-Deukjes-Dagen van verzekeraar Centraal Beheer in Ahoy-Rotterdam. Van zo’n 2.300 auto’s werd daar in twee dagen tijd de schade hersteld. “Een mooi event,”, blikt Andrew Roos namens Vermeulen Autoschade terug. “Wij waren met twee teams aanwezig om intakes te verzorgen voor de Achmea/Centraal beheer-verzekerden en met hun deukjes aan het werk te gaan. Het was een af- en aanrijden van auto’s volgens een strak schema. Daarnaast konden we genieten van uitstekende catering en traden er zelfs artiesten op. Kortom: een hele happening die zeker voor herhaling vatbaar is.” Namens Vermeulen Autoschade kwam de volgende crew in actie: Bob, Max, Sam, Charlotte, Carla, Andrew, Remco en Pali. Ze kijken alle acht terug op een zeer geslaagde tweedaagse.

Lees verder

We stonden op de Bedrijvencontactdagen

Ook Vermeulen Autoschade was eind december present tijdens de Bedrijvencontactdagen in Krimpen aan den IJssel. We hadden er een stand vlak bij de entree van de event-tent op het plein naast sociaal-cultureel centrum De Tuyter. “We mogen terugkijken op drie prima dagen vol leuke contacten met mede-ondernemers en bezoekers waaronder scholieren en werkzoekenden,” blikt Kees Vermeulen terug. “Een aantal leerlingen uit het middelbaar onderwijs toonden interesse in een mogelijke stage bij ons bedrijf. Dat is zonder meer positief. Wel vond ik in algemene zin het bezoek aan de bedrijvencontactdagen wat tegenvallen. Ik had er meer van verwacht. Heeft misschien ook te maken met het feit dat het een nieuw initiatief is. Daarnaast ben ik van mening dat er vooraf wat meer reclame voor had kunnen worden gemaakt. Dat is in de richting van de organisatie een goede les voor de volgende keer. Of wij weer meedoen in 2023? Laat ik het zo zeggen: de bedrijvencontactdagen staan met potlood in mijn agenda. De kans dat we opnieuw aanwezig zijn is dus behoorlijk groot.”

Lees verder

Alles over over de wereld van automotive

Onze medewerkers Charlotte en Max hebben met zijn tweeën de ‘inburgeringscursus’ automotive bezocht. Tijdens een intensief eendaags programma kregen onze jonge technici alle informatie over de wereld van automotive, de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied én een blik op de toekomst. “Er kwam heel wat voorbij”, blikt Charlotte terug. “Van veel dingen waren we al op de hoogte, maar er waren ook onderwerpen bij waar je echt van kon leren. We kregen in zijn totaliteit een breed inzicht in wat er zich afspeelt op automotive-gebied. Bijvoorbeeld hoe het werkt met verzekeringsmaatschappijen en leaseorganisaties, de samenstelling en toekomst van het Nederlandse wagenpark en de plek die autoschadeherstel inneemt nu en in de toekomst. Het is mooi om op deze manier onze kennis te verdiepen. Max en ik zijn nu helemaal up-to-date en kunnen daar ons voordeel mee doen in ons dagelijks werk.”

Lees verder

Marco Goudswaard gelooft in kracht van lokale bedrijfsleven

‘Lekker Wonen en Werken in de Krimpenerwaard’ organiseert samen met het voortgezet onderwijs van Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel de Bedrijvencontactdagen op 23, 24 en 25 november 2022. Ook Vermeulen Autoschade is tijdens die driedaagse van de partij.
“Het doel van de Bedrijvencontactdagen is drieledig”, vertelt medeorganisator Marco Goudswaard, oprichter en drijvende kracht achter ‘Lekker Wonen en Werken in de Krimpenerwaard’. Het event is voor ondernemers een uitstekend podium om nieuwe klanten te ontmoeten, samenwerkingen aan te gaan en te netwerken met andere lokale ondernemers. Daarnaast kan men kennismaken met eventueel toekomstige medewerkers, omdat we de beurs óók organiseren voor mensen die werk zoeken een leerlingen van het voortgezet onderwijs die op zoek zijn naar een stageplek of een werk-leer traject bij een bedrijf dichtbij.”

De belangstelling voor de bedrijvencontactdagen is groot, vanuit zowel het Krimpenerwaardse bedrijfsleven als het voortgezet onderwijs, stelt Goudswaard vast. Hij rekent dan ook op een volle bak in de grote tent die in de laatste week van november zal verrijzen op het plein naast De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

“Alleen al in de Krimpenerwaard zijn er momenteel zo’n 2000 vacatures in een breed palet aan branches”, zegt Goudswaard. “Het punt is alleen dat veel jongeren daar vaak geen weet van hebben omdat ze a de bedrijven niet kennen en b via google vrijwel altijd uitkomen bij ‘de grote jongens’ die zich buiten de Krimpenerwaard en Capelle bevinden. Met ‘Lekker Wonen en werken in de Krimpenerwaard’ willen wij de jeugd graag behouden voor onze regio. Dat kán door ze hier te laten wonen én werken. Bij regionale bedrijven dus. Door dat met elkaar te promoten snijdt het mes aan meerdere kanten! Tijdens de Bedrijvencontactdagen ontmoet men elkaar en kunnen mensen die op zoek zijn naar werk, een stageplek of een locatie waar ze een leer-werk traject kunnen aangaan, met elkaar in verbinding komen.”

Marco Goudswaard begon ruim een jaar geleden met ‘Lekker Wonen en Werken in de Krimpenerwaard’. Inmiddels telt de club ruim 400 leden. Vermeulen Autoschade is daar één van. De leden ontmoeten elkaar op verschillende manieren, waaronder acht netwerkborrels in een jaar. “Die zijn stuk voor stuk uitstekend bezet”, weet Goudswaard. “Hetgeen maar weer eens aan geeft hoeveel behoefte er is om met elkaar in een informele omgeving te netwerken. Mooi om te zien is ook dat er onderling business uit rolt. Zo versterken de Krimpenerwaardse bedrijven elkaar. Op de website kunnen ze bovendien hun vacatures plaatsen. Ik ben nog altijd blij dat ik mijn ideeën over lokaal zaken doen op deze manier heb kunnen uitrollen. De Bedrijvencontactdagen zijn er een uitvloeisel van. ik geloof in de kracht van ‘lokaal’. Daar ben ik gelukkig niet de enige in want ‘Lekker Wonen en werken in de Krimpenerwaard’ groeit als kool!”

Lees verder