Skip to main content

Ruim twee jaar geleden maakte Charlotte Vermeulen de switch. Ze nam afscheid van haar baan in het supermarktwereldje en koos voor een toekomst als autotechnicus bij Vermeulen Autoschade in Krimpen aan de Lek. “Nog geen moment spijt van gehad,” glimlacht de 30-jarige Krimpense.

“Dit is een mooi vak. Ik kan het iedereen aanbevelen. Zeker ook meiden en vrouwen die het aanspreekt om met hun handen te werken en mooie dingen te maken. Want dát doe ik. Een auto komt beschadigd binnen, waarna we er met ons team voor perfect herstel zorgen. Mijn rol is die van voorbewerker en spuiter. Het is elke keer weer super fijn om de reacties van klanten te zien wanneer ze hun auto weer op komen halen. Daar doe je het voor, hè!”

Dat Charlotte nu haar boterham verdient in de techniek is ook weer niet helemaal op toeval gebaseerd. “Mijn vader is eigenaar van Vermeulen Autoschade en mijn broers Bob en Max werken er ook,” vertelt ze. “Zelf liep ik hier als kleuter al rond en later heb ik op het bedrijf in mijn tienertijd en daarna heel wat auto’s gepoetst. Ik heb in die jaren echter nooit gedacht om hier vast te komen werken maar daar 2,5 jaar geleden verandering in. Ik vroeg mijn vader of ik bij hem terecht kon. Dat vond hij oké. Vervolgens heb ik het vak leren kennen, door cursussen te volgen, goed naar mijn collega’s te luisteren en door zélf te doen. En nu ben ik alweer een tijdje voorbewerker/spuiter. Als enige vrouw in een mannenwereldje, want dat is het hier. Ik voel me er erg prettig bij en vindt dit vak super geschikt voor vrouwen met interesse in techniek. ‘Wat een man kan, kunnen wij ook’’ zo zie ik het. Enneh… misschien nog wel wat beter omdat ‘wij’ kritischer en nauwkeuriger werken dan veel mannen en kleuren tot in detail kunnen beoordelen. Kortom: meiden, grijp je kans en kies voor een toekomst in dit mooie vak!”