Skip to main content

In onze werkplaats is hij al acht jaar een bekend gezicht: onze plaatwerker Pal (‘Pali’) Gyuris. De 45-jarige Krimpenaar van Hongaarse komaf geldt als een echte vakman die op een rustige en serieuze wijze kwaliteit levert.

“Ik ben in 2016 bij Vermeulen Autoschade in dienst gekomen,” vertelt de in de Hongaarse stad Kecskemet opgegroeide vader van twee zonen. “Zeven jaar eerder maakte ik voor het eerst kennis met Nederland. Ik zocht hier werk. Dat lukte, maar ik raakte al snel mijn baan kwijt vanwege de economische crisis van die tijd. Uiteindelijk kwam ik via een uitzendbureau terecht bij een schadebedrijf in Hellevoetsluis. Dat beviel van twee kanten zo goed dat ik een vaste baan kreeg aangeboden. Het uitzendbureau weigerde me los te laten, tenzij ik een fors bedrag op tafel legde. Uiteindelijk lukte het me toch om me aan dat bureau te ontworstelen. Ik kreeg in Hellevoetsluis mijn vast contract. Man, wat was ik daar blij mee. Na verloop van een paar jaar werd de zaak echter verkocht en werd ik ondergebracht bij een autoschadeherstelbedrijf in Brielle. Die liep niet echt goed en omdat ik als laatste was binnengekomen, ging ik er als eerste weer uit. Dat was begin 2016. Ik was er destijds bedroefd over, maar dat vervelende gevoel verdween in één keer toen ik bij Vermeulen terecht kon. Daar zocht men een plaatwerker. Ik kon er meteen aan de slag. Nooit een seconde spijt van gehad. Kees Vermeulen zag potentie in me en dat gaf een goed gevoel. Ook mooi was het dat ik met de beste en nieuwste gereedschappen kon gaan werken. Ook op dat vlak voelde ik me serieus genomen in mijn nieuwe werkkring. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om me verder te ontwikkelen op mijn vakgebied.”

Als plaatwerker houdt Pali Gyuris zich bezig met het demonteren van auto’s, het klaarmaken van het plaatwerk en het opbouwen van de auto’s. “Het is mooi werk,” zegt hij. “Wat me ook aanspreekt: elke schade is anders. Iedere keer moet je nieuwe oplossingen verzinnen en die moeten ook nog eens volledig in lijn zijn met de steeds veranderende technologie. Om bij te blijven op dat gebied volg ik regelmatig cursussen, bijvoorbeeld op het vlak van hybride systemen en het uitdeuken van aluminium. Ik prijs me gelukkig dat ik werk in een autoschadeherstelbedrijf van de A-categorie. Alléén de hoogste kwaliteit telt hier en dat maakt me gelukkig. Blij ben ik ook dat ik sinds vorig jaar over mijn eigen werkruimte beschik. Daar heb ik alles wat ik nodig heb direct bij de hand en kan ik in alle rust mijn werk doen. Dat vind ik belangrijk, want ik wil me volledig concentreren op wat ik doe.”