Skip to main content

‘Lekker Wonen en Werken in de Krimpenerwaard’ organiseert samen met het voortgezet onderwijs van Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel de Bedrijvencontactdagen op 23, 24 en 25 november 2022. Ook Vermeulen Autoschade is tijdens die driedaagse van de partij.
“Het doel van de Bedrijvencontactdagen is drieledig”, vertelt medeorganisator Marco Goudswaard, oprichter en drijvende kracht achter ‘Lekker Wonen en Werken in de Krimpenerwaard’. Het event is voor ondernemers een uitstekend podium om nieuwe klanten te ontmoeten, samenwerkingen aan te gaan en te netwerken met andere lokale ondernemers. Daarnaast kan men kennismaken met eventueel toekomstige medewerkers, omdat we de beurs óók organiseren voor mensen die werk zoeken een leerlingen van het voortgezet onderwijs die op zoek zijn naar een stageplek of een werk-leer traject bij een bedrijf dichtbij.”

De belangstelling voor de bedrijvencontactdagen is groot, vanuit zowel het Krimpenerwaardse bedrijfsleven als het voortgezet onderwijs, stelt Goudswaard vast. Hij rekent dan ook op een volle bak in de grote tent die in de laatste week van november zal verrijzen op het plein naast De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

“Alleen al in de Krimpenerwaard zijn er momenteel zo’n 2000 vacatures in een breed palet aan branches”, zegt Goudswaard. “Het punt is alleen dat veel jongeren daar vaak geen weet van hebben omdat ze a de bedrijven niet kennen en b via google vrijwel altijd uitkomen bij ‘de grote jongens’ die zich buiten de Krimpenerwaard en Capelle bevinden. Met ‘Lekker Wonen en werken in de Krimpenerwaard’ willen wij de jeugd graag behouden voor onze regio. Dat kán door ze hier te laten wonen én werken. Bij regionale bedrijven dus. Door dat met elkaar te promoten snijdt het mes aan meerdere kanten! Tijdens de Bedrijvencontactdagen ontmoet men elkaar en kunnen mensen die op zoek zijn naar werk, een stageplek of een locatie waar ze een leer-werk traject kunnen aangaan, met elkaar in verbinding komen.”

Marco Goudswaard begon ruim een jaar geleden met ‘Lekker Wonen en Werken in de Krimpenerwaard’. Inmiddels telt de club ruim 400 leden. Vermeulen Autoschade is daar één van. De leden ontmoeten elkaar op verschillende manieren, waaronder acht netwerkborrels in een jaar. “Die zijn stuk voor stuk uitstekend bezet”, weet Goudswaard. “Hetgeen maar weer eens aan geeft hoeveel behoefte er is om met elkaar in een informele omgeving te netwerken. Mooi om te zien is ook dat er onderling business uit rolt. Zo versterken de Krimpenerwaardse bedrijven elkaar. Op de website kunnen ze bovendien hun vacatures plaatsen. Ik ben nog altijd blij dat ik mijn ideeën over lokaal zaken doen op deze manier heb kunnen uitrollen. De Bedrijvencontactdagen zijn er een uitvloeisel van. ik geloof in de kracht van ‘lokaal’. Daar ben ik gelukkig niet de enige in want ‘Lekker Wonen en werken in de Krimpenerwaard’ groeit als kool!”

Leave a Reply