Skip to main content
Nieuws

‘Mijn oude dienstmaat staat op eenzame hoogte’

By april 5, 2019december 7th, 2023No Comments

Veel van de zakelijke relaties van Vermeulen Autoschade bevinden zich in de Krimpenerwaard, maar er zijn uitzonderingen. Neem bijvoorbeeld transportbedrijf Van Mechelen. De onderneming van John van Mechelen opereert vanuit Breukelen en is desondanks tóch enthousiast klant van ons bedrijf.

“Dat heeft alles te maken met het gezamenlijk verleden van Kees Vermeulen en mij”, vertelt Van Mechelen. “We hebben samen onze militaire dienstplicht doorgebracht en waren ‘slapies’. Kees en ik hadden van meet af aan een mooie klik. Best apart hè: een nuchtere Krimpenerwaarder en een Amsterdammer die het goed met elkaar kunnen vinden!”

Na hun dienstijd bleef de vriendschap intact en begonnen beide mannen aan hun maatschappelijke carrière. “Kees benutte zijn afzwaaipremie om in een loods voor zichzelf te beginnen in het autoschadeherstel. Ik was in eerste instantie wat ‘losbolliger’ ingesteld en heb heel wat verschillende dingen gedaan alvorens ik in 2011 begon als transportondernemer. Ik startte midden in de crisis met een gehuurde vrachtwagen en beschik heden ten dage over 36 rijdende eenheden, waarvan twintig trucks. We vervoeren witgoed, gevaarlijke stoffen, auto-onderdelen en zeecontainers; een bonte variatie inderdaad. En tegelijkertijd een bewuste keuze vanwege de spreiding. Ik vind het domweg niet verstandig om op één paard te wedden of voor één opdrachtgever te rijden.”

John van Mechelen heeft het uitstekend naar de zin met zijn goed draaiende bedrijf, al stelt hij ook dat hij er niet rijk van zal worden. “Landelijk gezien zijn de marges laag”, zegt hij. “Gelukkig red ik het prima door zelf het onderhoud van de eenheden in mijn eigen werkplaats uit te voeren. De garagefaciliteiten maak ik ook toegankelijk voor andere transportbedrijven en particulieren die onderhoud, reparaties en APK willen aan truck of personenauto.”

Met Kees Vermeulen heeft hij af en toe contact. “Eigenlijk veel te weinig, maar we hebben het allebei druk. Ik schakel zijn bedrijf in wanneer ik spuitwerk nodig heb van onderdelen. Dat gebeurt nergens beter dan bij Vermeulen. Zeker na schade aan een nieuwe auto neem ik direct contact op met Kees. Dan weet ik zeker dat ik het onderdeel in perfecte staat terug krijg! Want die oude dienstmaat van me en zijn team staan qua vakmanschap op eenzame hoogte!”

Leave a Reply