Skip to main content

Vermeulen Autoschade is blij met de komst van Richard van Aalsum. De 52-jarige voorbewerker/spuiter is kort voor de zomer bij ons bedrijf aan de slag gegaan.

“Ik kom uit Friesland”, vertelt Richard. “Uit Heerenveen om precies te zijn. De liefde zorgde ervoor dat ik in het westen des lands ben terechtgekomen; mijn vriendin woont in Barendrecht, vandaar. Ik ben daar doordeweeks en vaak in het weekend. Af en toe rijd ik even naar het noorden om mijn huis in Heerenveen bij te houden.”

Vanwege zijn nieuwe privésituatie zocht Richard van Aalsum naar een baan in de Randstad. “Ik ben wat gaan googelen en vond op de site van Vermeulen Autoschade een vacature die me zeer aansprak: voorbewerker/spuiter. Ik besloot daarom maar meteen te solliciteren. Niet veel later mocht ik op gesprek komen bij Kees Vermeulen. En nu werk ik hier! De eerste indrukken zijn heel positief: een modern bedrijf met een prettige, informele sfeer. Toch wel een tikje anders dan ik in Friesland gewend was op mijn werk. Daar was je vooral een ‘nummer’ en was er weinig ruimte voor eigen inbreng. Bij Vermeulen is er veel meer sprake van gelijkwaardigheid en teamgeest. Dat spreekt me zeer aan.”

Voordat Richard van Aalsum in de wereld van het autoschadeherstel terecht kwam, werkte hij in de Z-verpleging. “In eerste instantie wilde ik naar het CIOS omdat ik in mijn jonge jaren volop actief was met het geven van judo-, zwem- en paardrijles”, vertelt hij. “ik werd alleen niet ingeloot helaas. Ik ben vervolgens een Niveau 4-opleiding in de Z-verpleging gaan doen en ging vervolgens aan de slag in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb acht jaar in dat vak gewerkt en nam afscheid omdat de visie van de instelling steeds verder af kwam te staan van hoe ik vind dat je met mensen met een verstandelijke beperking dient om te gaan. Ik besloot iets anders te gaan doen en werd geattendeerd op het vak van autospuiter. Ha ha, inderdaad héél iets anders dan wat ik daarvoor deed. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en werd leerling-spuiter. Vervolgens ben ik alle mogelijke opleidingen gaan volgen om me tot vakman te ontwikkelen. En nu sta ik waar ik sta: dik tevreden met mijn baan bij Vermeulen Autoschade. Ik ben hier weliswaar nog maar kort geleden begonnen, maar hoop dat dit het begin is van een lange periode bij een mooi bedrijf. Ik voel me hier op mijn plek: als mens én als vakman.”

Leave a Reply