Skip to main content

Sinds anderhalve week hebben we in de persoon van Pali Gyuris een nieuwe plaatwerker in dienst. En daar zijn we erg blij mee, want hij is een pure vakman en past uitstekend in ons team!

Het genoegen is wederzijds, laat de 37-jarige plaatwerker weten. “Ik ben hier nog maar kort werkzaam, maar had al snel gezien dat Vermeulen Autoschade een bedrijf is waar op hoog niveau gewerkt wordt en de sfeer goed is. Ik voel me hier prettig.”

Pali werd geboren in de Hongaarse provinciestad Kecskemèt en verkaste als twintiger naar West- en Noord Europa om daar zijn boterham te verdienen. “: Ik begon als lasser bij een bedrijf in Duitsland”, vertelt de sympathieke Hongaar. “Daarna verhuisde ik naar Zweden om via Duitsland in 2008 terecht te komen bij een autoschadeherstelbedrijf in Nederland. En nu werk ik dus in Krimpen aan de Lek. Heerlijk dichtbij, want ik woon met mijn vrouw in Krimpen aan den IJssel.”

Ondanks het feit dat nog maar relatief kort in Nederland woont, beheerst Pali Gyuris onze taal prima. “Een kwestie van inzet, glimlacht hij. “En dat ik een vrouw heb die hier al langer woonde , helpt natuurlijk ook, ha ha!”

In Hongarije komt hij nog twee keer per jaar voor vakantie en familiebezoek. “Maar ik verlang dan toch altijd weer terug naar Nederland”, zegt hij. “Pas na mijn pensionering ga ik misschien terug naar Hongarije. Eerder kan ook niet, want ik heb hier een koophuis met en hypotheek van dertig jaar, ha ha! Het leven in mijn vaderland is zeker niet slecht en werk is er in principe ook voldoende. Het probleem is echter dat de consumptieprijzen in Hongarije bijna op West-Europees niveau liggen terwijl de salarissen erg laag zijn. Om ie reden ben ik destijds richting westen gegaan. Ik heb hier mijn plek gevonden, een sociaal leven opgebouwd en verdien er mijn brood op een plezierige manier. Ik ben een gelukkig mens en hoop lang bij Vermeulen te mogen werken.”

Leave a Reply