Skip to main content

Van der Velden Wielersport mag je gerust een unieke winkel noemen. Het in Lekkerkerk gevestigde bedrijf van Niek Koorneef richt zich met zijn activiteiten namelijk specifiek op beoefenaars van de wielersport en mountainbike-enthousiastelingen. Ook bijzonder: de samenwerking met Vermeulen Autoschade.

Bij binnenkomst in het aan de pittoreske Voorstraat gelegen pand ademt ‘het cyclisme’ je op alle mogelijke manieren tegemoet. Links en rechts staan en hangen racefietsen en mountainbikes in allerlei soorten en maten en tref je een keur aan accessoires. Achterin bevindt zich het kloppend hart van de zaak: de werkplaats. Niek Koorneef, sinds 2018 eigenaar van Van der Velden Wielersport, ontvangt ons hartelijk met een glimlach en een kopje koffie. “Ik was 15 toen ik hier kwam werken”, vertelt hij. “Gaandeweg leerde ik het vak van toenmalig eigenaar Peter van der Velden. Dat was genieten, want ik was ook in sportief opzicht fanatiek bezig met de wielersport. Wat is er dan mooier dan je vrije uren in een wielerspeciaalzaak te mogen zijn.”

Het feit dat Koorneef zelf ruime ervaring heeft op racefiets en mountainbike, geeft de omgang met zijn klanten een extra natuurlijk karakter. “Je weet wat er qua materiaal nodig is om fijn te kunnen koersen, lange afstanden te rijden of maximaal te genieten van rijden op onverhard terrein”, geeft hij wat voorbeelden van racefiets- en mtb gebruik. Daardoor kun je goed adviseren en maatwerk bieden. Mijn klanten waarderen dat. Het is meteen óók wat mijn zaak onderscheidt van de grote aanbieders. Daar bieden ze een fiets aan, de klant koopt deze en komt er vervolgens vaak achter dat de service bij en na de aankoop te wensen over laat of zelfs volledig ontbreekt. Dat zal ze bij mij niet overkomen! Ze kunnen bij Van der Velden Wielersport niet alleen terecht voor een racefiets of mountainbike van kwaliteitsmerken als De Rosa, Stevens, Zanata, Olympia en Berria; men vindt bij ons ook een keur aan accessoires. Zelfs het kleinste boutje is hier verkrijgbaar!”

Dat Van der Velden Wielersport een relatie onderhoudt met Vermeulen Autoschade heeft alles te maken met de hobby van Kees Vermeulen. “Kees stapt graag op de racefiets en geniet van lange tochten”, weet Niek Koorneef. “Hij is hier al jaren klant. Twee jaar geleden kwam hij langs voor een nieuwe racefiets. Ik adviseerde hem een De Rosa, het model waarmee ook de profwielerploeg Cofidis koerst. Kees is er zeer tevreden mee. Mooi om te horen. Van het een kwam vervolgens het ander. Ik heb af en toe klanten die bij mij een racefiets met een ‘mat’ frame aanschaffen en deze graag in een glanzende variant zouden willen laten uitvoeren. Die service kan ik nu bieden dankzij Vermeulen Autoschade! In de spuiterij levert men precies het vakwerk waar de klant en ik blij van worden! Daarnaast kunnen Kees en zijn team schades aan bijvoorbeeld de zadelpen perfect herstellen. En uiteraard breng ik mijn auto daar als er sprake is van schade. Ik vind het een topbedrijf en heb veel respect hoe Kees zijn onderneming heeft ontwikkeld tot wat het nu al jaren is: een toonaangevend autoschadeherstelbedrijf in de wijde regio. Ik waardeer hem dus niet alleen als klant maar ook als partner voor wat betreft de dingen die hij doet voor mijn wielerzaak.”

Leave a Reply