Skip to main content
Nieuws

Altijd de focus op kwaliteit

By mei 22, 2018december 7th, 2023No Comments

Altijd de focus op kwaliteit

Met zo’n honderd medewerkers en zeventig eenheden behoren Prins Transport en Prins Op-en Overslag tot de grootste bedrijven van Lekkerkerk. De broers Albert en Arjen Prins en hun neef Peter Prins geven leiding aan de familieonderneming.

“Volledig zelfstandig zijn we overigens sinds februari van dit jaar niet meer”, vertelt Arjen Prins. “Ons bedrijf is overgenomen door Müller Fresh Food Logistics uit Holten. Wij zien het als een krachtenbundeling die veel voordelen oplevert. Het grootste pluspunt is dat het samengaan ervoor zorgt dat we onze gezamenlijke dienstverlening flink hebben kunnen uitbreiden, waardoor we ook omvangrijker opdrachten gemakkelijker aan kunnen en interessanter worden voor grotere spelers in de markt. We kunnen nu mondiaal een volledig pakket aanbieden. Met het gegeven dat we daarmee onze zelfstandigheid vaarwel hebben gezegd, moet je in alle nuchterheid omgaan, vinden wij. Je ziet in logistiek Nederland zo langzamerhand een behoorlijke schaalvergroting plaatsvinden. Daar gaan wij in mee en dat is goed met het oog op de toekomst én de continuïteit op de langere termijn.”

Goed ondernemen is een stevige koers uitzetten en voortdurend anticiperen op veranderende situaties, weet Arjen Prins. “Zo hebben we het hier altijd gedaan: onze werkzaamheden op basis van visie aangepast aan wat nodig is om te floreren. Hoogwaardige dienstverlening staat hier altijd op één. Dat heeft zich in positieve zin uitbetaald. Mede daardoor zijn we bijvoorbeeld de crisisjaren aardig doorgekomen.”

Kwaliteit is ook het sleutelwoord als het gaat om bedrijven waarmee Prins Transport zaken doet. Op het gebied van schadeherstel aan haar vrachtwagens doet de onderneming graag een beroep op Vermeulen Autoschade. “De relatie begon zo’n vijfentwintig jaar geleden toen Kees Vermeulen vlakbij onze zaak voor zichzelf ging beginnen”, herinnert Arjen Prins zich nog goed. “We waarderen hem om zijn vakmanschap en zijn voortdurende drang om kwaliteit voortdurend te willen verbeteren. Die manier van denken en handelen herkennen wij: ze is ook de onze. We zijn tevreden over de samenwerking, zonder meer.”

Leave a Reply