Skip to main content

Een oorkonde, een penning van FOCWA, taart en lovende woorden; allemaal bestemd voor één man: Arjan Hoogenboom. Want: vijfentwintig jaar in dienst bij Vermeulen Autoschade.

 

“Een pure vakman waar ik zelfs nog wat van leer”, zegt Kees Vermeulen over de jubilaris. “En boven alles ook nog eens een prettig mens. Het is al een kwart eeuw heel plezierig om met hem te mogen optrekken.”
Arjan Hoogenboom: zeer gewaardeerd jubilaris! Een oorkonde, een jubileumpenning van FOCWA, taart en lovende woorden; allemaal bestemd voor één man: Arjan Hoogenboom. Want: vijfentwintig jaar in dienst bij Vermeulen Autoschade. “Een pure vakman waar ik zelfs nog wat van leer”, zegt Kees Vermeulen over de jubilaris.
“En boven alles ook nog eens een prettig mens. Het is al een kwart eeuw heel plezierig om met hem te mogen optrekken.” “Het genoegen is geheel wederzijds”, glimlacht Arjan Hoogenboom. “Ik zie Kees als ‘familie’. Hij kent me door en door en we weten dat we op elkaar kunnen bouwen. In die zin is er nauwelijks sprake van een baas-werknemer relatie. Mede daardoor ben ik hier al vijfentwintig jaar en plak ik er graag nog een tijd aan vast. Lol beleef ik ook nog altijd aan mijn werk als eerste autospuiter. Het blijft mooi om een beschadigde auto zo te herstellen da ie weer glimmend de werkplaats verlaat. Met als hoogtepunt de lovende reacties van je klanten. Daar doe je het voor, hè?!”
Als jonge knul was Arjan Hoogenboom al geïnteresseerd in het autoschadeherstelvak. Toch koos hij in eerste instantie voor een totaal andere richting: verpleegkunde. “Na mijn opleiding kwam ik te werken in de zwakzinnigenzorg”, vertelt de inmiddels 45-jarige Lekkerkerker. “Uiteindelijk liep ik daar al vrij snel in vast, omdat ik de pech had zeer moeilijke groepen te treffen. Vervolgens kwam ik in de ziektewet terecht. Dat duurde een jaar. In die periode heb ik goed nagedacht waar mogelijk mijn toekomst zou kunnen liggen. Een vriend attendeerde me op het vak van autoschadehersteller. Ik was eigenlijk meteen enthousiast. Punt alleen was dat ik op dat vlak nul diploma’s had. Toch besloot ik bij Kees Vermeulen binnen te lopen met de vraag of hij werk voor me had. Dat had ie! Mijn eerste jaar bij Vermeulen Autoschade bracht ik door in het kader van mijn reïntegratie. In de tussentijd ging ik de eerste vakopleidingen volgen en kreeg ik de diploma;’s voorbewerker en eerste autospuiter in mijn bezit. Minstens zo belangrijk was dat ik me eigenlijk meteen thuis voelde in mijn nieuwe werkomgeving. Vermeulen Autoschade is niet alleen een bedrijf waar je volgens hoge technische standaarden je werk kan doen, ook de sfeer is er buitengewoon fijn. Je bent hier méns en geen nummer. Je voelt je gewaardeerd door Kees en je collega’s. Mede daarom ben ik hier altijd gebleven en jubileer ik nu. Vijfentwintig jaar; ze zijn omgevlogen. Nog een teken dat ik hier volledig op mijn plek zit.”:

Leave a Reply