Skip to main content

Krimpenaar Henry Dijk hoopt op 13 juni van het komend jaar deel te gaan nemen aan ‘Klimmen tegen MS’, een evenement waarbij de beroemde Tour de France-berg Mont Ventoux lopend, rennend of fietsend ‘bedwongen’ moet worden en zoveel mogelijk geld wordt ingezameld in de strijd tegen de ziekte MS.

“Een mooi doel om te ondersteunen”, zegt Kees Vermeulen. “Ik heb veel respect voor Henry, bij wie vijf jaar geleden MS werd geconstateerd. Sindsdien zet hij zich samen met familie en vrienden in om via verschillende acties geld te vergaren dat in zijn geheel wordt ingezet om onderzoek te doen naar MS. Wij doen mee aan de een speciale wijnactie en hebben inmiddels een paar flessen ‘Henry’s Heroes’-wijn gekocht; uitstekende Merlot’s en Chardonnay’s.”

Henry Dijk is blij met de support en verheugt zich op 13 juni. “Het afgelopen jaar ging ‘Klimmen tegen MS’ helaas niet door vanwege de corona-maatregelen. Hopelijk kan het komende zomer wél. In 2015 nam ik voor de eerste keer deel, destijds met mijn buurman, een vriend en mijn zoon Yannick. De jaren daarna zag je team ‘Henry’s Heroes’ fors groeien tot een aantal van 25 mensen; allemaal familieleden en vrienden. Het is elke keer ontroerend om daar in Frankrijk samen met honderden andere mensen aanwezig te zijn en die berg op te gaan. Sommige deelnemers met MS redden het net honderd meter, anderen gaan een paar keer de col op en neer. Zelf heb ik hem vier keer bedwongen: twee keer fietsend en twee keer lopend. Daar moet een vijfde keer op volgen, ha ha!”

Zijn ziektebeeld is stabiel, stelt Henry vast. “Dat valt alleszins mee. Er zijn dingen die ik niet meer kan, maar er zijn ook nog voldoende zaken die ik wél kan beetpakken. Ik denk in mogelijkheden en geniet nu méér dan voor mijn ziekte van een wandeling of een fietstocht. Je leeft bewuster en gedoseerder, hè! Daarnaast zet ik me graag in voor een goed doel als dit. Het is zo enorm belangrijk dat er goed onderzoek gedaan kan blijven worden naar deze ziekte.”

Wie mee wil doen aan de wijnactie van ‘Henry’s Heroes’ kan een mailtje sturen naar henrydijk53@gmail.com

Leave a Reply