Skip to main content

Onze medewerkers Bob Vermeulen en Remco de Mooij gaan binnenkort de schoolbanken in. Doel van beiden is om de opleiding Eerste Autoschade Technicus Niveau 2 te behalen.

“Voordat we aan die vijftien maanden durende cursus mogen beginnen, moeten we eerst eind juni een proefexamen afleggen”, vertelt Bob. “Daarin wordt onze vakbekwaamheid getoetst. We verwachten daar goed doorheen te komen, waarna de AST-opleiding in september begint.”

Bob en Remco hebben er veel zin in, zo stellen ze vast. “Het is super interessant om je verder te ontwikkelen in het autoschadeherstelvak,”, zegt Bob. “De opleiding gaat écht de diepte in. Je leert er alles op het gebied van auto-elektronica, hybride-systemen, autotechniek, uitlijnen, schadecalculatie, kalibratiesystemen en de finesses van autoschadeherstel. Ook krijg je modules Nederlands en Wiskunde voor je kiezen. De opleiding vindt deels plaats op het VOC in Nieuwegein. De praktijkopdrachten voeren we uit in onze eigen werkplaats. Daarnaast volgen we online lessen gaan we een paar dagen naar het VOC en krijgen we flink wat theorie te verstouwen. Het wordt dus een drukke anderhalf jaar na de zomer voor Remco en mij. Geen punt, want je weet waar je het voor doet. Wat is er nu mooier dan steeds beter te worden in je vak!”

Bob Vermeulen (24) is inmiddels acht jaar actief in het autoschadevak. “Op mijn zestiende ben ik begonnen”, vertelt hij. “In die tijd was het wel handig om wat structuur in mijn leven te krijgen, ha ha! Ik werd voor twee keuzes gesteld: werken in het autoschadeherstel of aanmonsteren of de binnenbaart in. Ik koos voor het eerste. Mijn vader Kees Vermeulen regelde vervolgens een plek bij een bevriend bedrijf om ervaring op te doen. Na twee jaar kwam er bij Vermeulen Autoschade een plaatsje vrij en mocht ik bij hem in de zaak komen werken. Daar heb ik de liefde voor het vak ontwikkeld. Zodanig zelfs dat ik nu niet meer weg wil en nieuwe stappen wil zetten in mijn ontwikkeling. Enneh… die wilde haren van toen ben ik grotendeels kwijt, ha ha!”

Totnogtoe hield Bob Vermeulen zich vooral bezig met het demonteren en monteren van auto’s. Ook wordt hij steeds vaker ingeschakeld in de plaatwerkerij. “Ik vind het sowieso mooi om er aan bij te dragen dat een auto die hier wordt binnen gereden na schadeherstel weer als nieuw naar buiten rijdt. Net als mijn collega’s ga ik voor perfectie. Alles wat daar ook maar één procent onder zit, ergert me. In dat opzicht ben ik net zo als mijn vader. ‘Bijna goed’ is onacceptabel.”

Leave a Reply