Skip to main content

Zes jaar geleden kocht Tim Brinkman een gebruikte VW Transporter met als doel deze om te bouwen tot camper. En nu, voorjaar 2021, is de klus definitief geklaard en mag de Krimpenaar spreken van een groot succes. Met dank aan zijn eigen vernuft en doorzettingsvermogen en de expertise van het team van Vermeulen Autoschade.

Wie de in ‘Audi-grijs’ uitgevoerde camper van Tim Brinkman ziet staan, kan niet geloven dat deze in showroomconditie verkerende beauty alweer zijn elfde verjaardag heeft gevierd. “Mooi is ie, hè”, zegt de 28-jarige eigenaar. “Toen ik hem in 2015 overnam van de vorige eigenaar, verkeerde de bestelbus in goede staat, dus de basis was goed. Het was een zwart exemplaar met een wit dak en een dubbele cabine. Ik vond de kleurstelling al meteen niet mooi en belde Kees Vemeulen of ie de kleine deukjes en de roestplekjes aan de buitenzijde wilde herstellen en auto in een andere kleur wilde spuiten. Kees opperde om de Transporter zowel binnen als buiten te spuiten; dat leek hem mooier. Ik was het daar van harte mee eens. Uiteindelijk kozen we voor Audi-grijs met zwarte accenten.”

Kort nadat Brinkman de Transporter in zijn bezit had hekregen ging hij al met het interieur aan de slag. De auto werd aan de binnenzijde vrijwel geheel nieuw opgebouwd. Een enorme klus die hij geheel op basis van eigen inzichten klaarde. De Transporter kreeg een compleet nieuwe indeling met een fraaie houtlook-vloer met led-strips, eigen gemaakt zitmeubilair, een afneembaar en inklapbaar tafeltje, alsmede een zelf ontworpen keukenblok aan de achterzijde. “Bij mooi weer koken we nu buiten, bij slecht weer vanuit de auto”, glimlacht Brinkman. Ook bijzonder: de uitklapbare daktent werd verwijderd en herbenut. “Hij past precies op een aanhangwagentje”, weet Brinkman. “Die neem ik mee als we met vier personen op reis gaan met de camper. Zo heeft iedereen een prima slaapplek.” Om de Brinkman-beauty te vervolmaken werd door Kees Vermeulen een luifel gemonteerd op de auto. “Ik was enorm blij dat Kees ook dát wilde doen, want ik was wat onzeker over hoe ik at moest aanpakken. Kees loste het perfect en solide op. En nu is de camper echt af! Het is een soort coproductie geworden tussen Vermeulen en Brinkman, ha ha! Ik ben Kees en zijn team enorm dankbaar. Pure vakmensen zijn het. Ik zeg je eerlijk dat ik eigenlijk niemand aan mijn camper wil laten werken. Maar voor één groepje mensen maak ik een uitzondering, ha ha! Die toppers uit Krimpen aan de Lek!”

Tim Brinkman weer nog niet precies waar zijn unieke camper hem en zijn vriendin én herdershond (met eigen bank in de auto!) deze zomer gaat brengen. “Alles valt en staat met de coronamaatregelen, hè”, zegt hij. “Vorig jaar glipten we er nog mooi tussendoor en maakten we een geweldige rondreis door Zweden. Dit jaar is het afwachten. Wie weet blijven we dicht bij huis. Hoe dan ook: de camper is klaar voor zijn eerste weekendjes-weg van 2021. Waar we naar toe gaan? Ik houd de volgens van de Vermeulen facebookpagina op de hoogte!”

Leave a Reply