Skip to main content

Vermeulen Autoschade heeft sinds kort de beschikking over de nieuwste generatie ADAS, oftewel Advanced Driver Assistance Systems. En dat is een Engels woord voor ‘rijhulpsystemen’.

Steeds meer auto’s beschikken tegenwoordig over ADAS. Daarbij mag u denken aan parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, sensoren voor de dode hoek etc. Ze maken autorijden een stuk eenvoudiger en veiliger. Ook zijn er systemen die werken door middel van een camera achter de voorruit. Ze worden ingezet voor verkeersbordherkenning, als rijstrookassistent en voor autonoom remmen.

Na voorruitvervanging of het herstel van carrosserieschade moeten de camera’s, sensoren en radars altijd opnieuw gekalibreerd worden, als deze geraakt zijn door de schade. “Deze herkalibratie is precisiewerk en dient de veiligheid van onze klanten”, weet Kees Vermeulen. “Alleen daarom al is het een goede zaak dat we nu de meest geavanceerde ADAS-apparatuur in huis hebben. Wij herkalibreren camera’s, sensoren en radars van alle automerken. Dat doen we exact volgens de richtlijnen van de fabrikant. Een extra reden om je auto bij schade of voorruitvervanging door Vermeulen Autoschade te laten herstellen!”

Leave a Reply