Skip to main content

Sommige opdrachten zijn te mooi en te bijzonder om onvermeld te blijven. Zo werkten we deze winter voor ‘Stichting De Vrienden van….’ een de complete restauratie van een uit 1975 daterend Volkswagenbusje.

Het resultaat? “In één woord geweldig!”, stelt Arthur Bouw namens ‘De Vrienden van….’ meer dan tevreden vast. “Het busje oogt niet alleen prachtig, hij rijdt ook uitstekend. Top gedaan door de vakmensen van Vermeulen!”

Arthur Bouw is in het dagelijks leven directeur van de PMA Groep, maar veel mensen kennen de Krimpenaar natuurlijk ook als man achter een aantal goeden doelen. Via PMA steunt hij met geld en energie de Cliniclowns, de Cruijff Foundation, Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis en Spieren voor Spieren. Daarnaast is hij met ‘De Vrienden van’ actief in de lokale en regionale samenleving.

“Als je door de regio rijdt zou je het op het eerste gezicht niet zeggen, maar ook hier is veel verborgen armoede en eenzaamheid”, zegt Bouw. Met ondermeer ‘De Vrienden van…’ probeer ik als onderdeel van een 15 mensen sterke vriendengroep iets te doen voor mensen die het niet breed hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo hebben we een tijdje geleden voor een groep ouderen een dagje naar het strand georganiseerd. Dat was fantastisch! Je zag mensen enorm genieten. Sommige van hen waren al dertig jaar niet meer bij de zee geweest. We helpen eenzame ouderen, ZZP-ers, en mensen die het krap hebben met voedselbonnen, kerstpakketten, bloemen, oliebollen en nog veel meer. ‘De Vrienden van…’ werkt nauw samen met Stichting Blije Gift uit Krimpen aan de Lek. Deze beheert ook een ‘speelgoedbank’ waar ouders kosteloos cadeautjes en een verjaardagsfeestpakket kunnen uitzoeken voor de verjaardag van hun kinderen. Dat wordt enorm gewaardeerd en het levert een vorm van blijdschap op die ook ons als vrijwilligers heel veel voldoening oplevert. Wat is er nu mooier dan andere mensen te helpen?!”

Het blauwe VW-busje speelt een belangrijke rol in de acties die ‘De Vrienden van… onderneemt. “Hij dient als transportmiddel voor de spullen die wij naar de mensen brengen”, weet Arthur Bouw. “Ooit heb ik de bus aangeschaft voor Stichting KiKa. Die wilde er vanwege de kosten afstand van doen. Om er vervolgens niets mee te doen, vond ik zonde. Reden om hem naar Vermeulen te brengen en hem op te laten knappen én van een nieuwe kleur te voorzien: diepblauw in plaats van oranje. Dat was een goede beslissing. Het ‘blauwe busje van De Vrienden’ is een echte eyecatcher. En nog belangrijker…. hij maakt mensen blij!”

Leave a Reply