Skip to main content

Vermeulen Autoschade uit Krimpen aan de Lek heeft zijn status van officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf met minimaal een jaar verlengd. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Vermeulen Autoschade in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft eigenaar Kees Vermeulen een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen, om zo onnodige verspilling tegen te gaan. Ook stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.”

Ook als werkgever heeft Vermeulen Autoschade zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Vermeulen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse sportverenigingen en sociaal-maatschappelijke organisaties

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten. “In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen en eisen worden gesteld inzake duurzame aspecten. Zo kunnen we met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.

Leave a Reply