Skip to main content

Natuurlijk, elke auto met schade zien we als een uitdaging, maar soms is er een model dat zelfs ons hart sneller doet kloppen. Wat te denken van de Porsche Carrera 4 GTS, een supersportwagen van het zuiverste water!

Kees Vermeulen was er al een tijdje naar op zoek en vond er een op een Duitse website: een donkerblauw exemplaar uit 2019 met aan alle kanten flink wat schade. “De auto is naar alle waarschijnlijkheid gespind en in aanraking gekomen met de vangrail,” zegt Kees Vermeulen. “Toch zag ik er mogelijkheden én uitdaging in om de auto weer in topstaat terug te brengen.” Dus werd het Duitse automobiele meesterwerk op de trailer gereden en naar Krimpen aan de Lek vervoerd. Sindsdien hield Kees zich op zijn (schaarse) vrije momenten bezig met het herstel van de gespierde bolide. Het herstel vergde veel van zijn expertise. “Zeg maar gerust dat het een pittige klus was,” grinnikt de maestro. “Het is een gecompliceerde auto, zeker óók qua carrosserie. Dee Porsche is voor opgebouwd uit aluminium, waardoor je met klink- en trek nagels moet werken en lijmtechnieken moet toepassen in plaats van dat je laswerk kunt toepassen. Speciaal voor dat doel heb ik apparatuur gekocht waarmee ik de techniek kan toepassen. De kennis die ik daarmee heb opgedaan kwam overigens niet alleen van pas bij dit project; ik kan haar ook inzetten bij het schadeherstel aan andere uit aluminium opgebouwde auto’s uit het wat duurdere segment.”

Inmiddels is de Carrera 4 GTS af en rijdt Kees Vermeulen er met veel plezier in rond. “Puur genieten,” stelt hij glimlachend vast. “Wat een wagen! Zo af en toe ga ik hem onder het kleed vandaan trekken om er lekker mee op pad te gaan. Of ie ooit te koop komt? In principe niet, tenzij iemand met een bod komt dat ik niet kan weerstaan, ha ha!”