Skip to main content

‘O ja, ik hoef de wekker niet te zetten’, bedacht Kees Moret zich de zondagavond na zijn pensionering. “Een vreemd gevoel hoor”, stelt de inmiddels oud-medewerker van Vermeulen Autoschade en Keurclass Caravanservice.

Afgelopen maand kwam voor ‘Ome Kees’ een einde aan liefst vijftig jaar van noeste arbeid. Zestien jaar daarvan werkte hij voor zijn neef Kees Vermeulen. “Ik kwam in de zaak op het moment waarop Kees in Krimpen aan de Lek nieuwbouw liet plegen”, vertelt hij. “Hij zocht iemand om auto’s en onderdelen op te halen, boodschappen te doen et cetera. Op 1 april 2016 kwam ik in dienst. Al snel vroeg Kees me om ook in de werkplaats actief te worden. Geen probleem! Ik had immers in het verleden vele jaren beroepsmatig met auto’s gewerkt. Een jaar of negen geleden ging ik me ook bezig houden met het herstellen van caravanschades en behaalde ik het diploma Erkend Caravanmonteur. Bij Keurclass Caravanservice werd het ondertussen steeds drukker. Caravan – en camperbezitters uit de hele regio wisten ons goed te vinden en waren tevreden over ons vakmanschap. Met een aantal bouwde je echt een band op. Ik kijk er met plezier op terug.”

Op 12 oktober jl begon Kees Moret’s ‘nieuwe bestaan’: dat van pensionado. “En nu ben ik vrij”, grijnst hij. “Hoe ik het ga invullen? Dat komt wel goed hoor. Ik heb mijn hobby’s (lezen en tv-kijken) en werk nog twee dagen op afroepbasis als monteur bij een garagebedrijf. En ik zal nog regelmatig terugkijken op mijn werkzame verleden. Het was vaak flink buffelen, maar ik haalde er ook veel voldoening uit. Het mooiste vond ik om de problemen van klanten op te lossen. Hun tevredenheid gaf mij een prettig gevoel, al die jaren lang.”

Leave a Reply