Skip to main content
Nieuws

Kleine schade, grote liefde voor kunst

By mei 22, 2018december 7th, 2023No Comments

Kleine schade, grote liefde voor kunst

De heer Overvoorde is zeker geen type dat vaak schade rijdt, maar onlangs was het ook voor hem ‘boem is ho’. Bij een achteruitrijdmanoeuvre raakte hij met zijn Opel Agila een andere auto. Het resultaat: schade aan een bumper.

“Via mijn verzekeringstussenpersoon Van der Mark Verzekeringen in Bergambacht kreeg ik de keuze uit twee autoschadeherstelbedrijven. Ik koos voor Vermeulen in Krimpen aan de Lek. Dat bleek een juiste keuze. Mijn schadeauto werd keurig bij me thuis opgehaald en ik kreeg er direct een vervangende auto voor in de plaats. Da’s nog eens service hè!? Toen mijn Opel hersteld was ben ik ‘m zelf op komen halen. Ik werd keurig te woord gestaan en mijn auto stond glanzend op me te wachten; zowel binnen en buiten helemaal gepoetst. Hij leek wel nieuw!”

Toon Overvoorde (81) gebruikt zijn auto regelmatig. Bijvoorbeeld om zijn beeldhouwkunst naar exposities te brengen. Momenteel exposeert hij in cultureel centrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. “Ik ben tot eind mei vertegenwoordigd met vijftien beeldhouwwerken”, vertelt hij. “Ze maken deel uit van de tentoonstelling ‘Ernst Dichtbij’ van topfotograaf Ernst Klip. Hij laat er voorbeelden van fascinerende macrofotografie zien. En ik mocht me aansluiten.”

Beeldhouwen doet de heer Overvoorde sinds een jaar of tien. In zijn werkzame leven was hij lang actief in de bloemsierkunst. “Ooit runde ik samen met een compagnon twintig jaar lang een bloemisterij”, vertelt hij. “Daarna ben ik op de tuinbouwschool in Rotterdam les gaan geven in het vak.”

Toon Overvoorde gold op het vlak van de bloemsierkunst als een vakman met hooggeprezen creativiteit. Zo eindigde hij op het EK van 1968 namens Nederland op de tweede plaats en werkte hij onderr andere mee aan het beroemde bloemencorso van Aalsmeer en diverse vaktentoonstellingen. “De Floriade van 1960 was mijn eerste tentoonstelling”, diept hij op uit zijn geheugen.”

De bloemsierkunst laat hem ook anno 2018 niet los. “Ik houd me er nog steeds met veel plezier mee bezig, maar lever geen werk meer aan tentoonstellingen”, vertelt Tton Overvoorde. “Met mijn beeldhouwwerken ligt dat anders, zoals je in De Tuyter kunt zien. Ik werk met albast, marmer, speksteen en serpentijn en ben aangesloten bij het Jetzes Atelier en de KrimpenerKunstWaard. Ik zie het als een mooie hobby.”

Leave a Reply