Skip to main content

Op 12 december gaat de komische speelfilm Ome Cor op feestelijke wijze in première. En …. onze medewerker Max Vermeulen is erbij!
Dat Max kop de invitatielijst staat heeft alles te maken met zijn rol in de film. In één van de scenes komt hij in actie met de oprijwagen van Vermeulen Autoschade. Het verhaal daarachter is dat Peter Verhage, wiens bedrijf Eyecatcher de speelfilm produceert, een zakelijke relatie is van Max’ vader Kees Vermeulen en laatstgenoemde benaderde om medewerking te verlenen bij één van de opnames.

Ome Cor – te zien vanaf 13 december via onder anderen Pathé Thuis en Amazon Prime Video – komt uit de pen van de bekende acteur Martin van Waardenberg. Ome Cor is een hondstrouwe Feyenoord-supporter, die als havenarbeider werkte. Hij is echter arbeidsongeschikt geraakt, en in deze speelfilm zien we hoe hij in de problemen komt als hij fraudeert met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Krijgt hij zijn leven weer op de rit, en kan zijn puberdochter Carola hem ooit weer in de armen sluiten? Dat zijn de vragen die centraal staan in Ome Cor.

‘Ome Cor’ Martin van Waardenberg is niet de enige bekende acteur die in deze film te zien is! Ook Huub Stapel, Loes Luca, Thomas Acda, Monic Hendrickx, Gijs Scholten van Aschat, Katja Schuurman en Richard Groenendijk doen mee. Verder zijn er rollen voor Guus Meeuwis, Humberto Tan en uiteraard het Rotterdamse icoon Lee Towers. Dat al deze namen zich hebben aangesloten bij het project, komt onder andere omdat een deel van de opbrengsten van de film naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gaan.

Leave a Reply