Skip to main content

Als er een prijs zou worden uitgedeeld voor de ‘Meest Curieuze Autoschade van 2022’ dan zou Lekkerkerker Cees de Vries hoge ogen gooien! Zijn op de dijk bij zijn woning geparkeerde BMW werd zonder dat de eigenaar in de buurt was, geraakt door een auto die daar achter stond geparkeerd en in beweging kwam nadat deze door een welwillende buurtgenoot was voorzien van stroom voor de leeggeraakte accu. Het resultaat van de botsing: schade aan de motorkap, een spatscherm, een koplamp en de bumper. “Optisch gezien leek het mee te vallen, maar ik ben er toch maar even mee langs Vermeulen Autoschade gereden,”, vertelt Cees de Vries. “Dat bleek een verstandige ingeving, want er moest flink wat gerepareerd worden. En dat bij een botsing die plaatsvond met een snelheid van drie kilometer per uur.”
Veel Krimpenerwaarders kennen Cees de Vries van zijn in Lekkerkerk gevestigde bedrijf De Vries Schoenen. Op de hoek van winkelcentrum Raadhuisplein tref je er in een aantrekkelijke ambiance een keur aan mooie collecties dames-, heren- en kinderschoenen en een haast onovertroffen expertise. De Vries en zijn team zetten die kennis in om elk type klant perfect te bedienen met persoonlijk maatwerk. “Wij zorgen er letterlijk en figuurlijk voor dat een schoen past en optimaal draagcomfort oplevert”, zegt Cees de Vries. “Mede door dat vakmanschap dóen we er echt toe in de streek en hebben we uit de hele regio klanten. Doordat we relatief kleinschalig zijn kunnen we elke klant de persoonlijke aandacht bieden die hij of zij verdient. Ook dat wordt gewaardeerd en is voor veel mensen een extra reden om graag naar onze winkel te komen. Voeg daarbij onze mooie en eigentijdse collecties en de vriendelijke service en het plaatje is compleet.”
Cees de Vries zit al sinds zijn 16e in het vak en nam in 1990 de zaak over van zijn vader. “Hoewel ik alweer 33 jaar onderneem gaat het me nog geen moment vervelen”, glimlacht hij. “Komt ook omdat deze branche voortdurend in beweging is. De laatste jaren zelfs versneld omdat schoenmodehypes elkaar in soms hoog tempo opvolgen. Het is scherp aan de wind zeilen in dat opzicht, op tijd schakelen wanneer je ziet dat een merk of type een kortstondige hit is. Bij een aantal labels zie je dat ze ook inzetten op modellen die altijd actueel blijven. Van Bommel is één van die merken. Ik zie het als een mooie uitdaging om de balans te vinden met mijn assortiment. Dat lukt goed.”

De relatie van Cees de Vries en Vermeulen Autoschade bestaat al flink wat jaren. “Hoewel schade rijden niet tot mijn meest favoriete bezigheden behoort, vind ik het prettig te weten dat er dicht in de buurt een bedrijf bestaat dat perfect werk levert op het gebied van autoschade,”, zegt Cees de Vries. “Want zo zie ik Vermeulen. Men weet kwaliteit, eerlijkheid en klantvriendelijkheid op een goede manier te combineren. Ik zag het onlangs weer toen ik met schade langskwam. Je kunt blind op het bedrijf vertrouwen.”

Voor wie belangstelling heeft voor al het moois wat de Vries Schoenen te bieden heeft, is de komende periode tot half februari een aanrader, want de winkel staat in het taken van de ‘wintersale’. En Cees de Vries kennende is dat een buitenkans om prettig geprijsd te slagen. Het is maar dat u het weet!

Leave a Reply