Skip to main content

Van de vele vertrouwde gezichten bij Vermeulen Autoschade is onze chef-werkplaats en begenadigd spuitspecialist Arjan Hoogenboom het langste in dienst. “Ik tik de dertig jaar al bijna aan,” glimlacht de vriendelijke Krimpenerwaardse vakman. “Zegt me dunkt alles over hoe ik het hier naar mijn zin heb, hè! Dit is een prettig bedrijf waar ik mijn ei kwijt kan. Kees Vermeulen hecht aan kwaliteit en perfectie. Ik ook. Als je op die basis kunt werken dan voel je je automatisch op je plek.”

Toen Arjan op 1 januari 1996 officieel in dienst trad bij Vermeulen Autoschade had hij geen enkele ervaring in het autoschadeherstel vak. “Ik was voorheen werkzaam in de gehandicaptenzorg en had op dat vakgebied al mijn diploma’s,” blikt hij terug. “Een compleet andere sector dus. Mijn enige basis was mijn interesse in techniek. Ik kwam dus ‘blanco’ binnen bij Kees, maar die zag het op de een of andere manier in me zitten en toonde zich een geweldige leermeester. De klik tussen ons is groot. We hebben bovendien een blind vertrouwen in elkaar. En ik heb me kunnen ontwikkelen in mijn beroep. Dat is natuurlijk ook mooi.”

En zo groeide de jongeman die in eerste instantie de werkplaats aanveegde en mee mocht kijken bij de vakmensen uit tot een allround-vakman met hart voor auto’s en klanten. “Ik blijf dit een geweldig vak vinden,” zegt hij over het autoschadeherstel-metier. “Een auto komt hier gekreukeld binnen, waarna wij hem als team weer in nieuwstaat brengen. Dat proces gaat nooit vervelen. Dat geldt ook voor de reacties van onze klanten. Sommige zijn tot tranen geroerd wanneer ze oog in oog staan met hun van schade herstelde auto. Daar kan ik enorm van genieten. Ook vind ik het prachtig om aan bijzondere auto’s te werken. Zoals laatst de Porsche Carrera 4 GTS die Kees uit Duitsland had geïmporteerd. De auto kwam behoorlijk beschadigd binnen en kijk hoe hij er nu uit ziet: in topconditie. Ik heb eraan meegewerkt. Ook zo’n exclusieve auto vertrouwt Kees me toe. Dat zegt alles over de samenwerking!”