Skip to main content

Met het aanschaffen van geavanceerde ADAS-apparatuur heeft Vermeulen Autoschade voorgesorteerd op de toekomst en bediend men zijn klanten op maat met topkalibratie.

Remco de Mooij is één van onze autotechnici die zich het specialistische kalibratiemetier eigen heeft gemaakt. “Veel moderne auto’s beschikken over allerhande rijhulpsystemen waarvan de afstelling nauw luistert”, weet Remco. “Daarbij kun je denken aan camera’s, lane-assist systemen, koplampen, radars et cetera. Bij het schadeherstel is het zaak om al deze systemen weer perfect te laten functioneren. Toepassing van de ADAS-apparatuur zorgt daar tot in detail voor. Wanneer een auto met schade hier de werkplaats binnenkomt doen we eerst een pre-check om vast te leggen wat er aan de wagen mankeert. We sluiten de computer aan op de auto en krijgen in een split-second alle rijhulpsystemen én hun functioneren in beeld. Als er daar aan iets stuk is leggen we dat vast en men we het mee in de schadecalculatie én het bestellen van de onderdelen. Wanneer alles in kaart is gebracht werken we aan het herstel van de auto. Doordat we de hele situatie in beeld hebben kunnen we de auto zonder oponthoud en vervelende verrassingen in perfecte conditie brengen. Voor onze klanten zitten daar ook voordelen aan: ze hebben al meteen een goed beeld van het prijskaartje én de duur van het schadeherstelproces. En bovenal: ze weten dat hun auto straks weer volledig veilig de weg op kan!”

Om goed te kunnen werken met de ADAS-apparatuur kregen de mannen van Vermeulen Autoschade een uitgebreide uitleg over het systeem. “Het werkt heel helder en duidelijk”, vindt Remco de Mooij. “Als je de richtlijnen volgt dan zie je meteen wat er aan een auto mankeert en hoe je dat adequaat oplost. Die ondersteuning is prettig. In het verleden repareerde je vaak ‘op het oog’, nu heb je alle informatie op je scherm. Dat geeft ook ons meer zekerheid en dat is wel zo fijn.”

Leave a Reply