Skip to main content

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: uitdeuken zonder spuiten. Bij Vermeulen Autoschade passen we deze methode, wanneer de schadesituatie van uw auto het toelaat, regelmatig toe. Ook is uitdeuken met lijmtechniek mogelijk. Is er sprake van een deuk waar we niet ‘achter’ kunnen komen, dan bestaat via lijmtechniek ook de mogelijkheid tot van buitenaf uitdeuken. Onze plaatwerker Pali past deze lijmtechniek regelmatig toe. “Met succes,” glimlacht de vakman. “Je brengt lijm aan de buitenzijde aan en trekt de deuk als het ware uit. Er zitten verschillende voordelen aan deze techniek. Zo hoef je het schadedeel niet te demonteren en dat brengt tijdwinst en minder kosten voor de klant met zich mee. Bij hybrid en volledig elektrisch aangedreven auto’s hoef je, wanneer je gebruikt maakt van lijmtechniek, de elektrische systemen van deze auto’s niet uit te schakelen. Ook dat scheelt tijd en geld. En tot slot haal je met lijmtechniek echt mooie resultaten.”

Er zijn ook een paar ‘mitsen en maren’ aan het inzetten van lijmtechniek. “Scherpe deuken of deuken op een rand van de plaat kunnen slechter hersteld worden met lijmtechniek. In dit geval zullen we toch moeten demonteren om er met hefboomtechniek te kunnen werken”, weet Pali. “Ook in geval van lakschade op de plek die behandeld moet worden, is lijmtechniek geen goede oplossing. Hetzelfde geld voor schade aan auto’s met niet-originele lak. De lijm kan dan gedeelten van de lak los trekken.”

Omdat Vermeulen Autoschade bij een behoorlijk aantal schades lijmtechniek wel degelijk prima kan toepassen, hebben we besloten te investeren in nieuwe lijmtechniek-sets waarmee ook grotere deuken met succes kunnen worden verholpen. Pali werkt er inmiddels al mee. “Het is een mooie techniek,” stelt hij vast. “En wéér een goede extra service aan onze klanten.”

Leave a Reply