Skip to main content

Jong talent; bij Vermeulen Autoschade zijn we er dol op! Vandaar dat we graag in zee gaan met Joey Heuvelman, 16 jaar en vakman-in-spé. Joey is onlangs bij ons begonnen als leerling-autospuiter. De jonge inwoner van Capelle aan den IJssel brengt vier dagen per week in onze werkplaats door, op dag 5 zit hij i de schoolbanken om theoretische kennis van het spuitersvak op te doen.

“In de voorbije kerstvakantie mocht ik al een paar dagen bij Vermeulen Autoschade meelopen om te ontdekken of het beroep van autospuiter net zo mooi was als ik altijd gedacht had,”, vertelt Joey. “Nou, het overtrof mijn verwachtingen. Het is super leuk, vandaar dat ik me inschreef voor de opleiding en nu hier aan het werk ben.” Joey rondde afgelopen zomer zijn Havo-opleiding af. “Ik ben de enige uit mijn klas die het autoschadeherstelvak in gaat”, glimlacht hij. “Ik heb simpelweg mijn hart gevolgd.”

Als leerling-autospuiter is Joey nu nog vooral actief met het voorbereiden van auto’s voor ze de cabine in gaan. “Ik leer het vak stap voor stap”, zegt hij, terwijl hij bezig is aan het afplakken van een auto-onderdeel. “Thuis oefen ik al wel veel met spuiten. Dat doe ik meestal met mijn brommers, een special paint Tomos en een Hispania crosser. Ook heb ik pas mijn helm gespoten. Over de resultaten ben ik best tevreden.”

Vier keer per week rijdt hij op zijn brommer over de Algerabrug richting Krimpen aan de Lek. “Met veel plezier! Er hangt een heel goede sfeer bij Vermeulen. Ik kan hier zijn wie ik ben en voel me welkom. Minstens net zo mooi is dat ik enorm veel leer van mijn collega’s. Als het aan mij ligt wordt dit een vaste baan en werk ik hier nog vele jaren.”

Leave a Reply