Skip to main content
Nieuws

Schade in het buitenland

By juli 10, 2019december 7th, 2023No Comments

Schade op vakantie in het buitenland? Je moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren. “In dat geval is het verstandig om meteen de ANWB Alarmcentrale te bellen”, vertelt Kees Vermeulen. “Daarnaast moet je een internationaal schadeformulier bij je hebben dat jij en de tegenpartij ondertekenen voordat de auto’s verplaatst worden. Als degene met wie je gebotst bent, geen taal spreekt die jij beheerst kun je toch samen met schadeformulier invullen. Deze zijn Europees erkend en bevatten inhoudelijk exact dezelfde tekst en tekenvlakken. Mocht hij of zij geen schadeformulier bij zich hebben, bel dan de politie.”

Mocht de schade aan uw auto zo beperkt zijn dat je er gewoon je weg veilig mee kunt vervolgen, dan kun je er voor kiezen om de schade bij terugkomst in Nederland te laten herstellen. Bij twijfel doet u er goed aan om bij een plaatselijke autodealer of een autoschadeherstelbedrijf langs te gaan.”

“Moraal van het verhaal: ga goed voorbereid op vakantie en zorg sowieso dat er een Europees schadeformulier in de auto aanwezig is. Exemplaren liggen voor u klaar in onze receptie. Je kunt ze maar beter bij je hebben.”

Leave a Reply